Ana Estela i Gallach
Va ser a partir del segle XVIII,  gràcies a l'obra i el pensament d'un gran filòsof, Immanuel Kant, que la filosofia es va dividir en dues grans parts d'acord a l'ús que els humans fem de la racionalitat. "Racional" és un terme comú, que utilitzem a la vida quotidiana, però a hores d'ara aprofundirem al seu significat filosòfic durant tot el bloc temàtic.

Començarem amb aquesta activitat prèvia que hi trobaràs també al llibre de text. 

Pensa una mica analitza, interpreta i opina.

  • Què significa "ser racional"? De qui es diu que és racional/irracional? Què significa el joc de paraules de la vinyeta? 
  • Què vol dir-nos El Roto amb ella? Quin és el missatge?
  • Què en opines?

Aprofita per escriure un text d'una extensió mitjana amb les totes les teues reflexions.



Ara que ja en tenim algunes hipòtesi més clares sobre la noció de "racionalitat", vos propose que compareu els missatges de El Roto (vinyeta) i PORTA, en el tema Animales racionales. Segueix els mateixos passos:

  • De qui es diu que són "animals racionals"?
  • Què en opina Porta? I El Roto? 
  • Quina és la teua opinió al respecte?








Si t'interessa el tema dels bous podem obrir un debat sobre el tema de si han de tornar a TVE, la televisió pública. Argumenteu al respecte de si els bous han de tornar o no a la programació de TVE però cal estar documentat si voleu que siga profitós i no una mera confrontació d'opinions.

Per si no esteu molt al dia i voleu consultar alguna informació sobre la polèmica:
http://www.elmundo.es/elmundo/2012/09/11/toros/1347353323.html
http://www.cadenaser.com/sociedad/articulo/toros-vuelven-tve-anos-despues-horario-superproteccion-infantil/csrcsrpor/20120905csrcsrsoc_1/Tes
0 Responses

Publica un comentari a l'entrada