Ana Estela i Gallach
Aquest és el document de PRESENTACIÓ de l'assignatura de FILOSOFIA I CIUTADANIA per al curs 09-10, on s'indiquen les línies mestres del temari, la planificació i els materials així com altres orientacions sobre l'avaluació, treballs voluntaris, etc. Es un document de consulta que podeu tenir en paper o simplement localitzat al bloc. Per descarregar el document teniu que entrar en http://issuu.com i prémer search aestela. Visualitzareu tots els meus documents i podreu triar quin descarregar.




La novetat més important de l'assignatura enguany és el treball amb aquest bloc ELS TREBALLS I ELS DIES. Vos convide a curiosejar per ell i comprovareu que el curs passat sols al tercer trimestre varen utilitzar aquest recurs, fonamentalment per mostrar les produccions dels alumnes i allargar la vida d'algunes més enllà dels racons i del escàs temps de les classes de filosofia. En molt poc de temps, el bloc es convertí en molt més: un espai per orientar el treball diari, on subministrar materials molt més rics que les anotacions en un paper, on comunicar-se quasi instantàniament amb l'alumnat, on supervisar el procés del seu treball i veure les millores, on aprendre i pensar conjuntament. En menys de dos mesos tot l'alumnat de primer de batxillerat tenia un bloc de filosofia i fins i tot quasi la meitat el feren servir també per a la Història Contemporània. Sabem que el nostre treball és molt millorable però estem satisfetes del què hem aconseguit tots plegats.
Enguany el repte és molt més gran:
- Iniciar a l'alumnat des del començament del curs a l'ús d'aquesta ferramenta
-Incorporar-la com un recurs didàctic més per a la docència que convide a la participació, el treball col.laboratiu i la reflexió filosòfica.

Per als nouvinguts a l'univers de la BLOGOSFERA, vos done la BENVINGUDA i vos ofereisc la meua ajuda. Bye, bye.

Labels:
0 Responses

Publica un comentari a l'entrada