Ana Estela i Gallach
L'objectiu és redactar textos d'assaig, és a dir, textos expositius-argumentatius sobre un tema. Recordeu quina és la seua estructura (introducció-desenvolupament-conclusions) i que és important ser rigorós a l'ús dels conceptes i a l'hora de construir els arguments que ens conduiran a la conclusió. Un assaig mai és un text improvisat, sinó el producte d'hores de reflexió i esforç per clarificar el nostre pensament. Requereix temps i dedicació però el resultat és personal i únic, és el que nosaltres pensem i del que es sentim orgullosos. Es una criatura que cal cuidar, rellegir, repassar, estimar i amb la qual cal dialogar.

Si eres dels que en té pressa, poca paciència i no li agrada molt llegir ni escriure... pots tenir una oportunitat per canviar en aquest moment o si no estàs disposat, millor no continues, però sàpigues que estàs perdent una ocasió per gaudir i ser feliç en la vida.


PRIMERA PROPOSTA. FUNES EL MEMORIÓS.

Hem estudiat la naturalesa simbòlica de l'èsser humà i la seua relació amb la nostra raó durant el primer tema. Hem conegut les investigacions sobre la intel.ligència animal i humana. 

Escriu un assaig (text expositiu-argumentatiu) sobre Funes on reflexiones sobre la seua intel.ligència i superdotació. Busca un títol suggeridor. 



El relat de Borges en FICCIONES http://www.literatura.us/borges/funes.html


SEGONA PROPOSTA: EL CERVELL TÉ SEXE? 

Des del s.XIX ha interessat a la ciència la diferència entre el cervell dels dos sexes. Es aquesta l'explicació de les desigualtats de gènere? O són iguals els nostres cervells?

Escriu un assaig on reflexiones a partir de les lectures següents sobre aquest tema. Busca un títol suggeridor. 

S. JAY GOULD: EL CEREBRO DE LAS MUJERES
https://drive.google.com/file/d/0B_syXuVyDmTdVmw5X0xOOTNGZU0/edit

EDUARD PUNSET. http://www.eduardpunset.es/428/charlas-con/el-cerebro-tiene-sexo


Els treballs hauran de compartir-se en GOOGLE DRIVE per ser corregits abans del 15 de GENER amb mi tot i utilitzant el meu correu. Així podrem compartir la correcció i millores del treball. Heu d'usar el meu correu de FLORIDA. 

0 Responses

Publica un comentari a l'entrada