Ana Estela i Gallach
A la TV catalana, al canal 33 el programa AMB FILOSOFIA dedica tot un espai a LA VERITAT. Nosaltres no hem fet cap altra cosa durant aquest trimestre que pegar-li voltes i revoltes a la veritat, al coneixement. Hem aclarit conceptes i hem aprofundit a les posicions filosòfiques més destacades a la reflexió sobre la veritat.

Ací uns quants professors, periodistes, escriptors i fins i tot, un mag ens ajudaran a consolidar els nostres coneixements i ampliaran la nostra percepció d'una de les primeres i més grans preocupacions humanes. En sortiran de grans pensadors: dels primers, dits els presocràtics, Parmènides, també Plató, Descartes, Hegel i finalment els filòsofs de la sospita - Marx, Nietzche, Freud-, que van a qüestionar la visió tradicional de l'home i la veritat al segle XIX.

No tingau por. Hi haurà d'idees comprensibles i d'altres que no tant; de reflexions suggeridores que despertaran la curiositat i vos faran pensar, buscar la veritat sobre la veritat perquè, com diu sàviament el conductor del programa Emili Manzano: "el que importa no és dir a la gent que pot pensar, sinó mostrar-los com poden pensar".

Ja sabeu els comentaris, preguntes, reflexions són sempre importants.


0 Responses

Publica un comentari a l'entrada