Ana Estela i Gallach

El sueño de Morfeo ens fa una bona descripció en aquesta cançò de la consciència moral. dels remordiments, d'eixa veu interior que ens avalua fins a l'insomni en un desdoblament quasi esquizofrènic. Les normes interioritzades, els aprenentatges fets es manifesten a la nostra conducta per exercir una censura més o menys encoberta o explícita. Diu la psicoanàlisi que aquest mecanisme de la censura i la repressió de les conductes autocensurades és una de les claus d'alguns trastorns mentals com la neurosi i també dels nostres somnis.


Però el comportament moral no sols és subjecte de valoració per part del propi subjecte que actua, sinó també per les persones que en tenen coneixement de la seua acció.

Valora la conducta moral de l' Esglèsia catòlica al demanar perdó al poble jueu, d'acord als següents ítems al teu quadern de filosofia. També pots enregistrar algun comentari a l'entrada del bloc.
  1. Es l'Esglèsia responsable en algun sentit del genocidi nazi? 
  2. Creus que el Papa, l'Esglèsia catòlica té mala consciència?
  3. Té algun gest de sensibilitat moral cap al poble jueu?
  4. Averigua si existeixen altres declaracions de l'Esglèsia semblants en relació a l'expulsió de les comunitats jueves durant l'Espanya dels Reis Catòlics, el col.laboracionisme durant el franquisme, l'extermini de les comunitats indígenes en Amèrica o més recentment la pederastia comesa per membres de l'Esglèsia i dona la teua opinió en aquesta entrada del bloc tot i utilizant les reflexions sobre "MORAL SENSE ÉTICA ÉS FANATISME. ÈTICA SENSE MORAL HIPOCRESIA. 
0 Responses

Publica un comentari a l'entrada