Ana Estela i Gallach


Hem començat un nou bloc temàtic en el que abordarem la lògica. El punt de partida ens fa reflexionar sobre què és la racionalitat en la seua vessant teòrica, doncs fins ara se n'hem ocupat de la pràctica. El coneixement és l'altre producte fonamental de la racionalitat humana, junt a l'acció. 

No cal partir de prejudicis i sobre el tema del pensament humà en tenim uns quants. Es freqüent creure que sols pensen els humans, que en tenim qualitats que ens situen per sobre de la resta de la Natura i que res en és semblant. Aquestes idees han servit per justificar la dominació de la Naturalesa d'acord als fins humans i ja en sabem de quines són les conseqüències mediambientals del desenvolupament global del capitalisme. Ara mateixa estem en una crisi mediambiental de dimensions inconmensurables al món arran del cas japonés de la central de Fukushima. I no sols a l'ordre de les idees, doncs de nou surt el debat sobre l'energia nuclear, sinó a l'ordre de la realitat, de la nostra salut futura i de la vida en el planeta.

Tal vegada alguna informació antropològica ens ajude a qüestionar aquestes idees bàsiques sobre el pensament humà i la seua excepcionalitat en l'ordre natural. Tal vegada comencem a assumir les conseqüències que esdevenen del darwinisme sobre nosaltres mateixos. 

Tal vegada  ...

tal vegada...
I com sempre fes els teus comentaris, ací mateix. El bloc és de tothom.
Etiquetes de comentaris: , , , , edit post
Reaccions:  
0 Responses

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails

Vinyetes filosòfiques

Blocs alumnes 08-09

Blocs alumnes 09-10

Blocs 1A

Blocs 1B

Blocs 1 C

G0: Anglès

G1: BT i CCSS

G2: Salut i CCSS