Ana Estela i Gallach

ADAM SMITH, teòric del liberalisme
KARL MARX, teòric del socialisme


SALUTACIONS DES DE
L'ESTAT DEL BENESTAR











Hem tingut oportunitat d'aclarir el concepte general de justícia i els seus tipus. Tant a les relacions i transaccions entre els individus (conmutativa) com a la distribució de béns per banda dels Estats a la comunitat (distributiva) el principi regulador és la igualtat, la equitat. No obstant això, la justícia està també associada a la llibertat. Igualtat i llibertat són els indicadors del grau de justícia d'una societat i tots els desajustos en una o d'altra provoquen injustícies. Diferents  models de convivència des del segle XIX fins a l'actualitat, com el LIBERALISME, el SOCIALISME i el model de l'ESTAT DEL BENESTAR, han suposat alternatives per minvar les injustícies a les societats humanes.  Aprofundir en elles és el nostre objectiu per al qual realitzarem una sèrie d'activitats amb una nova ferramenta web 2.0: GOOGLE DOCS, que ens va permetre treballar amb documents escrits de manera col.laborativa on line, sense tindre que estar enviant-se documents amunt i avall amb els servidors de correu electrònic.

Tutorial Google Docs
 Heu de llegir comprensivament i analitzar la informació dels apartats 2, 3 i 4 del tema 2 en grup, i realitzar-ne unes activitats de reflexió i aprofundiment sobre el liberalisme.

A hores d'ara heu de fer dues coses:
  1. Aconseguir el meu document d'activitats en GOOGLE DOCS i descarregar-vos-se'l.
  2. Activar-vos la ferramenta. Entreu en IGoogle amb el correu de gmail del vostre bloc i la vostra contrasenya. Al menú superior a la zona MÉS trobareu DOCUMENTS, cliqueu. 
Una vegada tingau activada la ferramenta haureu de pujar el meu document d'activitats amb el botó de PUJAR DOCUMENTS del menú  lateral esquerre. Es important que personalitzeu el document i que el compartiu sols amb els membres del vostre grup. Necessiteu clicar el document de panell i dalt en COMPARTEIX indicar els seus correus electrònics per què puguen no sols veure el document sinó també editar-lo. A partir d'eixe moment, ja podeu compartir la vostra feina col.laborativa sobre el document on line que guarda tots els canvis automàticament. Sols haureu d'entrar cadascú de vosaltres amb el vostre compte en IGOOGLE.

Per aprofundir sobre aquestos models socials i polítics, visita:

0 Responses

Publica un comentari a l'entrada