Ana Estela i Gallach
Mandíbula de l'europeu més antic (1.200.000 anys) que va ser trobada als jaciments d'Atapuerca en 2007

Acaba de ser inaugurat en Burgos el Museu de l'Evolució Humana on es presenta la història biològica i cultural de la Humanitat i a la qual destaquen especialment els jaciments de la Serra d'Atapuerca, que disten tan sols uns 15 kms del museu i de la ciutat burgalesa. Aquestos estan considerats com el millor jaciment del Pleistocen del món , en la mesura en què permeten estudiar les transformacions de les espècies homínides arribades al continent europeu durant un lapse de temps d'aproximadament 1.000.000 d'anys. La quarta planta del Museu està dedicada a les descobertes realitzades durant 30 anys d'excavacions i  ens ajuden a comprendre millor qui som els humans. Una visita que paga la pena, tant el museu com les excavacions que estan en plena activitat durant l'estiu. 





També podeu visitar la Fundació Atapuerca per satisfer un poc la vostra curiositat sobre la muntanya màgica i el seu procés d'investigació interdisciplinari, que ha estat la clau de l'èxit d'Atapuerca, el millor jaciment d'Europa.
2 Responses
  1. Empar Says:

    Atapuerca, quan hi anirem?
    Et conteste ara les teues agraides paraules doncs el bloc de 3r el tenia abandonat i ara m'he posat a tractar d'arreglar-lo, doncs amb la nova plantilla ha desaparegut el menú desplegable que tenia.


  2. Empar Says:

    He vist ara que en les noves plantilles es pot posar la imatge de fons que et vinga de gust. En el bloc de 3r he posat una que tenia gran (és el que s'aconsella), per provar. Per tal d'unificar l'aspecte dels nostres blocs pots triar d'entre els 3 models de menú que he posat als meus o algú altre que trobem. També podriem buscar una imatge de fons adient.
    Podries posar l'enllaç dels meus blocs, en la barra lateral voràs cóm i, si vols, ja et dic cóm posar el gadget als teus per a que t'enllacen.


Publica un comentari a l'entrada