Ana Estela i Gallach
ESTEM D'ENHORABONA!

Acaba d'entrenar-se l'esperada pel.lícula AGORA d'Alejandro Amenàbar que narra  la fi de la civilització antiga al s.IV en la ciutat d'Alexandria, al nord d'Egipte i el naixement d'un nou ordre. En l'Alexandria romana on convivien pagans, cristians i jueus, naixqué i ensenyava Hipatia, una de les primeres dones filòsofes, astrònomes, matemàtiques de la Història. Hipatia fou una lliurepensadora en un món entravessat pel fanatisme i el desig de poder; una dona que pugué avançar 1200 anys la història de la ciència  i les nostres vides, si no fos per la irracionalitat i la ignorància. Una víctima més i potser la primera, dels prejudicis i les falses creences, com ho fóren Sòcrates, Bruno, Galileu i tants altres. Una vegada més la religió contra la ciència, la fe perseguint a la raó humana i al saber.

També acaba d'estrenar-se en Londres, CREATION, la recreació de la vida de Darwin a partir de la novel.la del seu tataranet Randal Keynes, Annie's Box. Charles Darwin. His Daugther and Human Evolution. El web de la pel.lícula és magnífic en presentació flash i pel contingut. Navegueu per ell i tindreu tot tipus d'informació fins i tot un mapa interactiu que localitza al món llocs relacionats amb la vida de Charles Darwin i la seua Gran Idea. Un luxe que esperem prompte estiga als cinemes espanyols.

I per acabar, també ha estat l'estrena mundial el 22 de setembre del film THE AGE OF STUPID. Financiada amb el suport econòmic de 228 particulars i agrupacions, compta amb el recolzament en Espanya de Greenpeace i de la Fundació Terra i fou presentada en una dotzena de sales espanyoles, entre les quals no hi hagué ni una valenciana. Desaparegut Albatros, qui pot apostar per una pel.lícula reivindicativa i que segurament no donarà guanys en València, on el panorama cinematogràfic queda reduït als multicines? Informació sobre la pel.lícula, la campanya que l'acompanya i fins i tot, per comprar els DVD's i col.laborar, entreu en NOT STUPID. El docufilm. amb una sòlida base científica i sense dramatisme injustificat, ens presenta el futur immediat del nostre planet i el seu missatge és ben clar:  

HEM D'ACTUAR JA.
Més informació en FUNDACIÓ TERRA.


The Age of Stupid USA Trailer from Age of Stupid on Vimeo.

ANIMEU-VOS, PAGA LA PENA VEURE-LES.
0 Responses

Publica un comentari a l'entrada